• Výtvarná výchova v 2. A. - Výtvarné činnosti inšpirované dejinami- EGYPT

          • Dnes sa výtvarná výchova v druhom ročníku niesla v znamení dejín, a to konkrétne dejín starovekého Egypta. Žiaci maľovali faraónov a vyskúšali si aj obrázkove písmo. Bonusom vyučovacej hodiny bola spoločenská hra  Ramses II., ktorá žiakov preniesla do starovekého sveta, ktorý bol plný múmií, sarkofákov, pyramíd...Na záver hodiny sme si jedného žiaka spoločne premenili na živú múmiu. 

             

            Mgr. Simona Špallerová, vychovávateľka ŠKD 

          • Poďakovanie

          • Riaditeľka ZŠ Nižný Hrušov PaedDr.Iveta Ondiková touto cestou srdečne ďakuje a vyslovuje veľké a úprimné poďakovanie za obrovské nasadenie pri odstraňovaní havárie na kanalizačnom potrubí v ZŠ - Nižný Hrušov dodávateľským firmám Mont complex s.r.o., J&P Construction s.r.o., pánovi starostovi obce Jánovi Fenčákovi a zamestnancom obce.

                                                                                                                                     PaedDr. Iveta Ondiková

                                                                                                                                             riaditeľka školy 

          • Deň Zeme 2024

          • Ako každý rok, tak aj tento sme si dňa 22. 04. 2024 pripomenuli, aké je dôležité chrániť našu planétu. Tento významný deň prináša jednotlivcom spoločný záväzok k ochrane a zachovaniu životného prostredia. Je potrebné, aby aj žiaci našej školy poznali hodnotu planéty. Deň Zeme sme oslávili prospešnými aktivitami, ktorých sa žiaci zúčastnili na jednotlivých vyučovacích hodinách.

            Snažíme sa ukázať deťom, ako udržať životné prostredie v čo najlepšom stave a dať im čo najviac vedomostí o tom, ako chrániť a zveľaďovať životné prostredie. Veríme, že spojením citu a poznatkov sa nám podarí formovať u detí  pozitívny vzťah k prírode a ochrane životného prostredia. Je dôležité, aby si deti už odmalička uvedomovali, že na ochranu Zeme by sme nemali zabúdať po celý rok.

          • Oznam - RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Vážení rodičia!

            Riaditeľka školy, v súlade s §150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, poskytuje riaditeľské voľno so súhlasom zriaďovateľa pre žiakov 1.-4.ročníka dňa 23.04.2024 (utorok) z prevádzkových dôvodov. Žiaci sú z obedov odhlásení. Nástup žiakov do školy je 24.4.2024 (streda).

            S úctou

                                                                                                                                        PaedDr. Iveta Ondiková

                                                                                                                                                riaditeľka školy

          • Apríl - mesiac lesov

          • V apríli si pripomíname dôležitosť lesov, ktoré sú pľúcami našej planéty.

            V rámci prírodovedno-environmentálnej oblasti výchovy v ŠKD  sme sa s deťmi rozprávali o tom, že aký význam maju lesy, kto v lese žije, čo v lese rastie, a aj o tom, že ako sa v lese máme správať. Získane vedomosti sme zhmotnili v podobe projektu, ktorý zdobí našu školu.

            Mgr. Simona Špallerová, vychovávateľka ŠKD

          • Slávnostné privítanie budúcich prvákov

          • 8.apríl bol pre našu školu veľkým dňom. Uskutočnil sa "Slávnostný zápis detí" do 1.ročníka ZŠ. Prváci prišli k zápisu v sprievode svojich rodičov a pani riaditeľky MŠ. Nasledoval krátky kultúrny program, v ktorom sa nám predstavili žiaci 1. a 2.ročníka. Predškoláci v škole absolvovali úvodnú skúšku školskej zrelosti krátkym rozhovorom s pani učiteľkou a vypracovali jednoduchý pracovný list. Každé dieťa si za odmenu vzalo zo zápisu domov darček pre potešenie, ktorý  vyrobili pre deti naše šikovné pani vychovávateľky. Pani riaditeľka rozdala deťom pamätné listy, ktoré si budúci prváčikovia odniesli ako spomienku na zápis. Našim budúcim prvákom želáme veľa chuti pri zdolávaní abecedy, či prvých matematických úloh, veľa nových kamarátov a školských úspechov.

                                                                                                                              Kolektív učiteľov ZŠ Nižný Hrušov

          • Marec mesiac knihy

          • Marec sa odpradávna spája s knihou. Ani na našej škole to tento rok nebolo inak. Deti si doniesli vlastné knihy, z ktorých si každý deň čítali rozprávky,  v každej triede si zhotovili  výstavku kníh, vyrábali záloźky do knihy, starší čítali mladším a naopoak, navštívili obecnú aj okresnú knižnicu a vyhodnotili aj najlepšieho čitateľa. V rámci ŠKD prebehla aj tvorba ilustrácií rozprávok. Aktivít bolo neúrekom, veď  posúďte sami.

          • Pozvánka na zápis do 1.ročníka

          • Základná škola v Nižnom Hrušove Vás srdečne pozýva na  ZÁPIS PRVÁKOV. Zápis sa bude konať dňa 8.apríla 2024 o 15:00 hod v budove ZŠ.

            Prineste si:

            RODNÝ LIST DIEŤAŤA

            OBČIANSKY PREUKAZ

            SPRÁVU Z PORADENSKÉHO CENTRA (platí iba pre deti so zdravotným znevýhodnením)

            Tešíme sa na Vás!